Boedapest is een wereldstad en heeft een bruisend nachtleven. Vergeleken met andere Europese steden staat Boedapest bekend om de ‘Ruin pubs’, dit zijn kroegen en clubs die gevestigd zijn in oude, vervallen gebouwen. Vaak zijn de Ruin pubs versierd met tal van tweedehands spullen. Het interieur van de Ruin pubs zijn heel vrolijk en doen denken aan een overvolle kringloopwinkel. Naast de ‘Ruin pubs’ zijn er in Boedapest tal van cafés en (nacht)clubs te vinden. In dit artikel hebben wij de leukste uitgaansgelegenheden verzameld. Heb je een goede uitgaanstips voor Boedapest? Reageer dan onderaan de pagina.

Ruin Bars

Hieronder staan onze favoriete ‘Ruin bars’ van Boedapest. Deze horecagelegenheden kenmerken zich door de chaotische maar gezellige uitstraling. Het bezoek aan een Ruin bar is als een bezoek aan een overvol museum. Overal is wel iets te zien of te ontdekken. Verreweg de populairste Ruin bar is de ‘Szimpla Kert’. Deze plek is een must voor iedereen die Boedapest bezoekt.

Szimpla Kert

De Szimpla Kert is gevestigd in een oude kachelfabriek en is de beste ‘Ruin pub’ van Boedapest. Szimpla Kert betekend in het Nederlands ‘chill tuin’. De oude kolenfabriek is volledig verbouwt tot een waar kunstwerk. Bij binnenkomst waan je jezelf in een sprookjesachtige wereld met felle kleuren en veel planten. Overal staan toffe vintage items zoals oude televisies, beelden en schilderijen. Ook staat de Szimpla Kert vol met kaarsen en kamerplanten.

Retox Bar

De Retox bar is een ‘Ruin pub’ speciaal gericht op backpackers.
Er komen veel gezellige mensen in deze bar en de hele week worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Uitgaan in Boedapest

Fogas Ház

Deze Ruinpub werd geopend in 2009 en ligt in het centrum van Boedapest (7e district). Deze club is samen met Instant en Szimpla Kert een ‘must see’ locatie. Het adres van Fogas Ház is: Akácfa u. 51, 1073.

Uitgaanin Boedapest fogashaz

Clubs

Boedapest kent een aantal leuke nachtclubs. Vaak moet je na 12 uur entree betalen (ongeveer 2000 HUF). Een gedeelte van de entree krijg je terug in consumptiebonnen. Hieronder staan de leukste clubs van Boedapest.

Instant

De Instant is een van de grootste clubs van Boedapest. De Instant bestaat uit verschillende zalen met elk een ander muziekgenre en thema. De Instant is ook een soort ‘Ruin bar’. De Instant is gelegen in een oud pand en is van binnen compleet gedecoreerd met planten, toffe lampen en kunstwerken. Er zijn tientallen kamertjes en ruimtes en een bezoek aan de Instant is dan ook een groot avontuur.