Boedapest staat bekend om zijn badhuizen. Het water dat afkomstig is uit verschillende bronnen heeft volgens velen een helende werking. Al in de tijd van de Romeinen waren er baden in Boedapest te vinden. Ga je binnenkort naar Boedapest? Bezoek dan zeker het Széchenyibad of de Gellert spa. In dit artikel hebben wij informatie over de badhuizen van Boedapest op een rijtje gezet. Heb jij goede ervaringen met een badhuis in Boedapest? Deel je verhaal door te reageren onderaan de pagina.

Széchenyibad

 

 

Het Széchenyibad is het meest bekende badhuis van Boedapest. Het badhuis ligt iets buiten het centrum in het stadspark van Boedapest. Het badhuis is het grootste medicinale kuuroord van Europa en ligt op een waterbron die water van 70º graden aanvoert. De buitenbaden van het Széchenyibad zijn 40º en 20º celsius. De binnenbaden van het badhuis hebben verschillende eigenschappen en temperaturen.

Wil jij een bezoek brengen aan het Széchenyibad? Neem dan metrolijn 1 en stap uit bij het station Széchenyi fürdő. Je hoeft vooraf niet te reserveren voor het badhuis. Een badmuts is verplicht voor het buitenzwembad. De prijs van het badhuis is doordeweeks 5200 forint (ongeveer 18 euro) en in het weekend 5400 forint (€18,50). Je kan ter plekke behandelingen en massages afnemen.

 

Gellert spa en badhuis

 

 

Een ander luxueus badhuis is de Gellert. Dit badhuis is kleiner dan het Széchenyibad maar is naar de mening van de auteur beter onderhouden en chiquer. Het bad staat vooral bekend om de hoge zuilen die in het bad staan. Badhuis Gellert beschikt over verschillende baden die direct zijn aangesloten op een bron. De Gellert beschikt onder andere over een bad van 46º celsius met licht radioactief kalkhoudend water. Naast dit kalkbad zijn er ook zoutwaterbaden en sauna’s. De Gellert is een van de duurste hotels van Boedapest. Op de eerste verdieping is het badhuis te vinden. Een dagkaart voor het badhuis is niet heel duur, zo’n 20 euro.

 

 

Rudas

 

Het badhuis Rudas is een van de oudste badhuizen van Boedapest. Het badhuis ligt vlakbij de Gellert tegen de rotsen van Boeda aan. Het badhuis stamt af uit 1570 en is gebouwd tijdens de Ottomaanse overheersing van Boedapest. Dit badhuis bestaat uit een zeer oud gedeelte waarbij er openingen door het dak geslagen zijn. Door gekleurd glas ontstaat er een ongelofelijk effect van lichtstralen op het bad. Daarnaast beschikt het Rudas badhuis over een later aangelegd zwembad. Op het dak van het badhuis is ook een bad te vinden met een mooi uitzicht over Pest.

Een dagkaart voor het Rudas badhuis is 3200 forint, ongeveer €10,-

 

 Badhuis Dandár

 

Het Dandár badhuis is een rustig badhuis waar vooral lokals komen. Als je geen zin hebt in veel toeristen maar wel lekker wilt badderen dan is badhuis Dandár een goede keuze. Het badhuis is ook goedkoper dan de andere badhuizen in Boedapest. De entree is ongeveer €8,-. Het badhuis ligt in Pest ongeveer 2 kilometer buiten het centrum.

Klik hier om terug te keren naar de homepage